No one will protect what they don’t care about
and no one will care about what they have never experienced
David Attenborough

Even stil staan om te luisteren naar het geluid van de vogels om je heen.

Liggend in het gras kijken naar de wolken boven je.

De wind door je heen laten waaien.

De regendruppels voelen op je huid.

 

Natuurlijk

Als mens verbinding maken met de natuur, met de natuurlijke elementen.

We hebben de natuur nodig. Voor ons drinkwater, ons eten, voor schone lucht. Maar ook voor ons welbevinden, ons goed voelen: om te ontspannen, onszelf op te laden, te sporten en er even tussenuit te gaan. Diverse onderzoeken hebben dit al onderschreven, een groene omgeving draagt daaraan bij.

Maar de natuur heeft ons ook nodig. Om gewaardeerd, geliefd en beschermd te worden. Want een natuurlijke omgeving is minder vanzelfsprekend dan we vaak denken.
Het is een wederkerige verbinding.

Wat ik doe

Aan welke opgaven werk ik momenteel?

recreëren

Recreëren in balans met de natuur, waarbij de natuur niet wordt gezien als decor van de activiteit, maar als waardevolle omgeving waarvoor ook gezorgd moet worden.

gebiedsontwikkeling

Gebiedsontwikkeling: welk type recreatie kan waar plaatsvinden en waar liever niet? Waar is ruimte; waar zijn mogelijkheden? Het belang van het ontsluiten van het landelijk gebied voor bezoekers, zodat kwetsbare natuurgebieden worden ontlast.

mensen

Zaadjes planten in de harten van mensen.
Een bijzondere ontmoeting, een beleving, verwondering. Ieder van ons heeft wel een bijzondere natuurervaring. Hoe kunnen we deze herinnering, deze innerlijke rijkdom laten uitgroeien in bewustzijn en in een daadwerkelijke verbinding?

Waarom?

Voor mij is het een natuurlijke eigenschap om altijd verder te kijken (strategie) en verbindingen te zien tussen domeinen, plannen en last but not least tussen mensen. Daar begint het immers!